donderdag 9 april 2009

Animates - Pepeyn Langedijk


Fotoexpositie ‘Animates’ met werk van Pepeyn Langedijk (1968) . Zijn kunstfotografie is onorthodox, surrealistisch en soms shockerend.

Van 22 april t/m 30 mei wordt bij galerie Kap Pur aan de Korvelseweg 151 te Tilburg werk tentoongesteld van Pepeyn Langedijk (1968) in de expositie ‘Animates’. De passie van Pepeyn Langedijk ligt in het willen vertellen van een verhaal in één beeld. Zijn kunstfotografie is onorthodox, surrealistisch en soms shockerend. De officiële opening vindt plaats op zondag 26 april vanaf 14:00 uur en wordt verzorgd door schrijfster, filosoof en performer Hanneke Hendrix.

Pepeyn neemt geen foto’s, hij maakt ze! Het beeld is lang van te voren tot in detail uitgedacht. Pas wanneer het beeld compleet is, wordt er gefotografeerd zonder concessies te doen aan het oorspronkelijke concept. Het is duidelijk dat dit niet zomaar foto's zijn, hier zit veel meer achter. Thema's als onschuld, vrijheid en maagdelijkheid laat hij wedijveren met hun tegenpolen in een fysiek kader.

Tijdens de expositie wordt ook Pepeyn’s eerste autonome film-project tentoongesteld: ‘The House of Asterion’. In dit filmproject heeft hij zijn kunstfotografie verlegd naar film en vertaalt hij een verhalende foto in zijn hoofd naar een korte film. Het is een psychologisch sprookje over intense verlangens en diepgewortelde angsten. De confrontatie van de mens met zichzelf is de basis voor de fotografische kunst van Pepeyn Langedijk

Voor meer informatie: www.kappur.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten