vrijdag 26 juni 2009

Gecertificeerd!

Ongeveer twee jaar geleden ontstond het idee om galerie Kap Pur op te richten in een voormalige kapsalon aan de Korvelseweg 151 in Tilburg. Moleculair bioloog Arend van Zon en milieukundige Wilfred van der Velden wilden zich gaan mengen in de wereld van de kunst. Deze drive ontstond uit een grote interesse en vooral passie voor kunst. Maar er is natuurlijk meer nodig om een goede en vooruitstrevende galerie te runnen. Nog voor de opening van de galerie zijn Arend en Wilfred gestart met een vakopleiding in Belgiƫ, waar galerist nog als vak wordt beschouwd. Mede door deze deeltijd opleiding werden de jonge galeristen gevormd en heeft galerie Kap Pur zich snel ontwikkeld.

Nu, bijna twee jaar verder, is het dan zo ver. De twee galeristen van galerie Kap Pur zijn gecertificeerd en hebben bewezen voldoende in huis te hebben om dat certificaat te mogen dragen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de ontwikkelingen in Kap Pur nu stilstaan, in tegendeel! Zo zal Kap Pur dit jaar werk presenteren van Hugo Tieleman en Joseph Klibansky. Naast deelname aan de Nationale Kunst week, neemt Kap Pur deel aan het Tilburgse Textielweekend met werken van o.a. Marja Vink, Bram de Jong en Leen Alting. Het moge duidelijk zijn dat galerie Kap Pur met een voldaan gevoel de toekomst tegemoet gaat.

Om de behaalde prestaties te vieren, nodigt galerie Kap Pur iedereen uit voor de finisage van de huidige expositie 'Zie hier, een mens!' met werken van Heidi Wulms. Deze afsluitende borrel vindt plaats op zaterdag 18 juli 2009 vanaf 19:30 uur. Voor meer informatie: www.kappur.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten